Börja träna på gym

Att börja träna är hälsosamt och bra för kroppen, men hur ska man då börja. Ska man träna hemma eller på gym. Och om man då väljer gym, ska man ta hjälp av en tränare eller inte?

Vad du är bestämmer dig för så måste du införskaffa utrustning, det du behöver är ett par bra gymnastik skor, shorts och t-shirt. Men det kan även vara bra att införskaffa en pulsklocka, vattenflaska och ett par tränings handskar.

Träna hemma

Att träna hemma kan vara lugnt och fridfullt då du inte behöver vänta på andra som redan använder maskinen du vill använda eller ta hänsyn till dom andra tränande. Men du är även limiterad till mindre antal maskiner och redskap hemma jämfört med ett gym, då man inte har ytan att placera alla träningsmaskiner hemma.

Träna på gym

Genom att träna på gym kan du enkelt och smidigt variera din träning, med massvis av maskiner du kan välja på. Men det kan även vara lite farligt att bara börja utan vetskap om hur maskinerna ska användas utan att skada dig allvarligt. Därav kan det vara bra om du inte helt och hållet vet hur maskinen funkar är det att rekommendera en personlig tränare som kan hjälpa och göra ett upplägg på hur du ska träna. Det kan även vara bra om du tar med en kamrat att träna med, genom att man är 2 så kan man hjälpa varandra att utvecklas. Detta ökar även säkerheten när du tränar, då speciellt vid bänkpress och andra lyft av stång är det farligt att inte ha en som övervakar och hjälper till om det blir för tungt.