Behandla smärta från träning

Träning är en positiv sak. Men det kommer alltid att dyka upp lite krämpor och smärtor som man måste ta itu med. 

Träningsvärk

Detta är fullt normalt och inte farligt. Alla får träningsvärk, men hur starkt den påverkar en och vad men får den av varierar stort. En del får nästan aldrig träningsvärk, medan andra behöver bara promenera i en halvtimme för att känna av det dagen efter.

Ju mer man tränar, desto mer van blir kroppen vid belastning och det kommer att leda till mindre träningsvärk. Det är inte farligt att träna medan man har träningsvärk, faktum är att så fort man kommer igång och blir varm i kroppen brukar träningsvärken minska till dess att man tar det lugnt igen. Dock menar Aktiv Träning att man kan unna sig en extra vilodag om värken är så svår att man inte kan sträcka ut musklerna ordentligt eller röra sig normalt.

Sträckningar och överbelastning

Om man överbelastar en kroppsdel, oftast knäna, ska man ta det lugnt till dess att smärtan är borta. Överbelastning brukar bero på att man har tränat för hårt eller tungt, innan kroppen var redo för den typen av belastning. Man måste skynda långsamt om man vill få en stark och smidig kropp. Man kan även vända sig till kliniker såsom Naprapatiska där man kan få rätt sorts behandling för löparknä eller andra belastningsskador som kan ge svåra smärtor eller vara handikappande.

Sträckningar brukar man behandla genom att försöka få ned svullnaden vilket man enklast gör genom att höja kroppsdelen ovanför hjärtat så blodet får kämpa lite mer för att ta sig till området. Man borde inte belasta kroppsdelen speciellt mycket till dess att man är helt återställd.