Ridning som träning

Går det att se ridning som träning? Det finns delade meningar i den frågan, men att regelbundet ägna sig åt ridning kan vara ett ypperligt komplement till annan träning, och ett bra sätt att komma ut i naturen.

Att se ridning som träning har två sidor – att rida regelbundet kommer definitivt att bygga upp styrka och magmuskler, men framförallt kommer du att bli bättre på att hantera din häst ju mer du tränar utanför ridningen. Genom att hålla kroppen i form kommer du att bli en tryggare och mer balanserad ryttare, vilket kommer gynna både dig och hästen. Dessutom är det bra att komma ihåg att en häst aldrig ska ses som en motsvarighet till en spinningcykel eller ett annat träningsredskap.

Att rida handlar lika mycket om att se till att din häst mår bra. För att din häst ska njuta är det viktigt att låta den motionera mycket och se till att den får i sig nyttig mat. Precis som för oss människor är det viktigt för hästar att variera sin kost och få i sig rätt näringsämnen. En god och varierad hästdiet innebär bland annat att hästen bör få i sig rikligt med grovfoder. Under senare år har det varit vanligt med förespråkare av det som kallas kraftfoder, men grovfoder är det mest naturliga en häst kan äta. Hästar är i grunden gräsätare, och mår självklart bäst av att äta gräs.