Ta hand om dig efter din träning

Att stretcha efter ett träningspass är en självklarhet för många. Men att ta hand om huden direkt efter ett träningspass är något som ofta glöms bort. Det kan leda till att många därför går runt med torr, fet eller smutsig hud helt i onödan.

Hur påverkar svett vår hud?

Träning och svett kan påverka vår hud på olika sätt. Att träna leder till ökad blodcirkulation, vilket renar porerna samt driver ut slaggprodukter ur huden. Det innebär att träningen kan bidra till en bättre hy. Men om du tränar och inte tvättar ansiktet direkt efter, riskerar du att få problem med huden. Talg och svett skapar nämligen en varm och fuktig miljö på huden där bakterier mår som allra bäst.

Hudvård efter träning

Att duscha och tvätta både ansikte och kropp direkt efter träning är viktigt. Om du inte gör det finns risken att smuts och svett tränger ner i dina porer, vilket förutom akne kan ge utslag. Du bör alltså duscha redan på gymmet om möjligheten finns. Ett bra tips är att köpa en uppsättning produkter för dusch och bad för att ta hand om kroppen och ansiktet, som du alltid har i träningsväskan. På så sätt blir det enklare att skapa en god rutin för att ta hand om dig.