Träna när man är sjuk eller skadad?

Oavsett vilken nivå man tränar på kommer man att uppleva sjukdom eller skada som hindrar en från att träna som man brukar. Detta kan lätt bli frustrerande och det många då funderar på är om man inte kan träna ändå?

Att träna när man känner sig sjuk är i regel inte en bra idé. Naturligtvis kan man ju vara sjuk på många sätt och vis, och i olika grader. Förkylningar är ju en väldigt vanlig form av sjukdom som också kan drabba en olika hårt. Det läkare brukar rekommendera är att man inte ska träna alls när man känner sig sjuk. Även om man inte känner sig så dålig kan träning under sjukdom öka risken att få hjärtmuskelinflammation, vilket är mycket allvarligt. Läs mer om detta på 1177.

Vill man göra något är det bättre att satsa på receptfri medicin och liknande för att försöka påskynda tillfrisknandet något. På apotek online finns en massa man kan hitta för att lindra många olika typer av åkommor och kan dessa hjälpa en att snabbare bli frisk kommer man ju snabbare tillbaka in i sitt vanliga träningsmönster. Vid skada kan man ha betydligt bättre förutsättningar för att träna, beroende på skadan förstås. Det handlar mer eller mindre om att hitta träningsformer som inte belastar den skadade delen av kroppen.

Har man till exempel gjort illa axeln kan man ju träna många olika benövningar, och har man skadat ett knä finns det många övningar som tränar överkroppen som är väldigt säkra att vända sig till. En del skador blir ju också bättre av att träna, men detta är inget man bör utgå från är fallet. Kommer skadan från att man faktiskt har tränat fel eller för mycket är mer träning sällan svaret. Har man en annan typ av skada eller smärta är det bäst att besöka en sjukgymnast som kan ge rekommendation kring hur man bör gå till väga.